A verseny livetracking (nyomonkövetés) rendszere a következő lesz:

Az airtribune mint szolgáltató egy egyre népszerűbb verseny szervező adminisztratív nonprofit szolgáltatói platform. Ez a verseny is e rendszeren keresztül szerveződik, mint ez a regisztrációnál is tapasztalható.

Az idei évre új live tracking rendszert dolgoztak amit ezen a versenyen is használni fogunk.

Live Tracking eszközök
A hagyományos Live Tracking eszközök helyett idén mobil app lesz használatban

A hagyományos tracker (a kis fehér vagy feket villogó jeladó eszköz amit minden feladat előtt névre szólóan fel kellet venni, majd GPS letöltéskor leadni) használata megszűnik.

A tracker (jeladó) használatát felváltja a saját Android rendszerű vagy iPhone (okos) telefonunk.

Aki nem rendelkezik ilyen készülékkel az nem lesz látható a livetracking felületén, a hagyományos tracker ebben az esetben nem lesz használatban. A nyomon követés a mobiljainkra telepített applikáción keresztül és beépített GPS segítségével, GPRS, 3G vagy 4G adatátvitellel történik.
Az adatátvitel költségét mindenki magának állja, a helyszínen vásárolható helyi sim kártyán keresztül gazdaságos 2-3 euro költséggel kalkulálható. Ebben az esetben a készülék kártyafüggetlensége kritérium.

A használathoz a telefonjainkra le kell tölteni az airtribune site-ról az ingyenes PlayMarket Airtribun applikációt a helyszíni regisztráció alkalmával, a tárhely igény 7,5Mb.

Screenshot_2014-06-01-14-19-00
Airtribune app a Google Play Store-ban

Az Android appot ezen a linken tudod letölteni a Google Play Storeból, vagy a jobboldali képre kattintva, és még itt egy QR kód is ami oda mutat:

iPhone app: hamarosan..

Használat során következőkre kell figyelni:

  • a készülék legyen minden nap rendesen feltöltve
  • felszállás előtt legyen elindítva és beállítva a livetrack applikáció
  • legyen az adatroaming vagy helyi SIM amin adatforgalom bekapcsolva.

Hálózati lefedettséggel nem érintett területeken a mentett adatokból a hálózatot újra megtalálva folytatódik a jelzés adás.

Leszálláskor egy gomb megnyomásával sms-t lehet küldeni a rendezőségnek, ezzel jelezve a balesetmentes leszállást, ez valószínű kötelező is lesz.

A mobilra letöltött program csak jelzést küld, azon nem látható a többi jelzésadó pozíciója.

Airtribune Android App

További előnyök a rendezőség részére:

  • jól látható a pilóták vertikális és horizontális sebessége, ebből az időjárási körülmények és esetleges vészhelyzetek is meghatározhatóak.
  • visszaszállítás jól szervezhető
  • nem kell a hagyományos trackerek körülményes használatával foglalkozni
  • a “nézők” sokkal pontosabb, élvezhetőbb módon követhetik a futamokat

Idén a Vras Open versenyen tesztelték a rendszert, ahol az nagyon jól működött! Számos top PWC pilóta nyilatkozata alapján is úgy tűnik, hogy ezzel sokkal élvezetesebbé válik a livetracking, reméljük a legjobbakat.

A Vrsac Open-en sikerrel debütált az új app
A Vrsac Open-en sikerrel debütált az új app